LEERGIERIGE JAYDA WERKT STAGE AF BIJ M&C

Didam – Als erkend leerbedrijf staat M&C open voor studenten die hun vaardigheden willen toetsten aan de praktijk of hun kennis willen ontplooien. In week 15 & 16 kreeg de cilindergroothandel een studente van het Landeweer Zevenaar van het Liemers College over de vloer.

Dit betrof de 15-jarige Jayda die met goedkeuring van haar stagebegeleider Dhr. Meijer een tweeweekse snuffelstage afwerkte. Momenteel zit de tiener in de derde klas van het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs waar ze de kaderberoepsgerichte leerweg volgt. Doel van de stage is het opdoen van ervaring in het bedrijfsleven. Daarnaast kan een student ervaren of een eventuele functie in de logistiek of techniek wel of niet past. Het antwoord op de vorige vraag is nog ongewis, zo bevestigd Jayda. Ze zegt hierover: “Ik ben blij met mijn stage want ik kom zo terecht in de echte grote-mensen-wereld. Daardoor krijg ik nog een beter beeld van de verwachtingen die bij bepaalde taken horen, en natuurlijk ook de verantwoordelijkheden. Wel weet ik nog niet of ik later in de techniek of logistiek zou willen werken.”

Marco, verantwoordelijk voor de logistieke operaties bij M&C is aangewezen als M&C-begeleider en laat geen kansen onbenut om Jayda zo breed mogelijk mee te laten draaien. “Jayda heeft onze modulaire cilinders al kunnen verlengen. Ook heeft ze meegeholpen met een stukje productcontrole, heeft ze al koffers kunnen vullen met onderdelen én, als klap op de vuurpijl, heeft ze onder begeleiding ook de sleutelmachine kunnen bedienen.” Jayda daarentegen bevestigd dat ze blij is met de veelzijdige opdrachten en klussen en daarnaast met het feit dat begeleider Marco ook daadwerkelijk de tijd neemt om iets uit te leggen. “Ik heb totaal niet het idee dat ik enkel stomme klusjes moet doen, maar daadwerkelijk een kleine bijdrage kan leveren aan de organisatie. Daarnaast leer ik hier hoe dingen werken, hoe sommige lijntjes lopen en hoe collega’s onderling op elkaar reageren. Al met al is het een zeer nuttige stage voor me.

Jayda aan de slag op de assemblage afdeling