M&C SLUITPLAN: WAT IS HET EN HOE WERKT HET?

Didam – De volgende informatie is zeer interessant voor M&C-dealers die een aanvraag voor een sluitplan krijgen. Dit kan bijvoorbeeld de eigenaar of beheerder van een appartementencomplex zijn, maar ook een rits vakantiewoningen of een groter landhuis met verschillende ingangen. In het volgende voorbeeld gaan we uit van een klein appartementencomplex bestaande uit een vijftal woningen. Iedere woning heeft uiteraard zijn eigen entree deur, maar alle bewoners moeten hiervoor eerst allemaal door dezelfde centrale toegangsdeur. Daarnaast maakt het complex ook gebruik van een schoonmaakbedrijf, die eenmaal per week de tussenruimtes veegt en schoonhoudt. Hiervoor maakt het schoonmaakbedrijf gebruik van een aparte ruimte, waar alle schoonmaakspullen staan opgeslagen. Zoals vaak het geval is met appartementencomplexen, is er in de kelder van het gebouw een centrale toegangsdeur die leidt naar d­­­e berging. Hier hebben alle bewoners nog een klein schuurtje voor opslag van spullen of bijvoorbeeld een fiets.

Waar in het verleden bewoners maar liefst vier verschillende sleutels bij zich droegen, kan dit met de sluitplancilinder teruggebracht worden naar slechts één sleutel. De M&C Condor cilinder is uitermate geschikt voor sluitplannen. Daarnaast heeft de Condor nog een aantal unieke specificaties die van absolute toegevoegde waarde zijn voor de directe gebruikers daarvan. De sleutels van de Condor zijn ook voorzien van een uniek verhoogd profiel, waardoor het illegaal dupliceren of kopiëren van de sleutel vrijwel onmogelijk is. Het nabestellen van Condor sleutels kan overigens enkel op vertoon van een veiligheidscertificaat, wat voor de dealer een vereiste is om de klant überhaupt te helpen. Lees hier meer over de unieke eigenschappen van de M&C Condor.

Even terug naar ons voorbeeld met het appartementencomplex. Belangrijk is dat de indeling van een sluitplan kan verschillen en perfect op de wensen van de klant afgestemd kan worden. Alle sluitplannen maken gebruik van een generale hoofdsleutel (GHS). Deze sleutel, in de volksmond ook wel eens een ‘loper’ genoemd, is de sleutel die alle deuren opent. Daarnaast zullen er verschillende hoofdsleutels (HS) zijn. In ons voorbeeld zal de eigenaar of beheerder van het appartementencomplex in het bezit zijn van een GHS. De bewoners daarentegen zullen een HS krijgen. Zij moeten namelijk allemaal in hun eigen woning moeten kunnen, maar ook de centrale toegangsdeur, de bergingsruimte en het schuurdeurtje kunnen openen. Dan hebben we nog de schoonmakers van het complex. Die mogen logischerwijs niet in de woningen van de bewoners komen, maar wél in het complex zelf en de ruimte naar de schuurtjes en de opslagruimte.

Denkt u in de nabije toekomst sluitplannen te willen aanbieden aan uw klanten? Neem dan vandaag nog contact op met M&C via info@m-c.eu. Onze binnendienst zal uw aanvraag begeleiden en deze doorzetten naar de kundige afdeling Sluitplannen. Het is nu ook mogelijk om via de M&C Webshop nabestellingen van cilinders en sleutels te plaatsen voor bestaande sluitplannen.

Overzicht van een sluitplan met de M&C Condor. Ideaal voor een appartementencomplex.